OM OSS

Annalisa & Staffans

Hemsida

Annalisa & Staffan är glada pensionärer bosatta i Östhammar

Vi njuter ålderns höst och försöker vara aktiva och hitta på nya saker att göra.

Vi är båda uppväxta i Hälsingland och har sedan vi gifte oss 1960 flyttat runt i mellansverige.

Kilafors-Bollnäs-Göteborg-Fagersta-Kumla-Örebro. Dessutom arbetade vi 8 år på Åland under 80-talet och bodde i Jomala och Mariehamn.Vi har tre barn födda på 60-talet. 9 barnbarn och 12 barnbarns barn.


1976 när vi bodde i Fagersta inköpte vi en segelbåt, Shipman 28, som vi hade i Västerås till en början.


1982 flyttade vi till Jomala, Åland. Bohaget gick med bil och själva seglade vi över så Mariehamn blev vår nya hemmahamn. Staffan var då kassör i Åländska Segelsällskapet. 


1989 flyttade först till Kumla och sedan till Örebro.

Under tiden i Örebro drev Staffan eget företag inom data och Annalisa var anställd på skokoncernen Arbeskos  huvudkontor.


2008 flyttade vi från Örebro till Östhammar. Vi var nu pensonärer och ville komma till havet. Staffan blev kassör i Östhammars Segelsällskap fram till 2014.


2007 var vi 2 månader i Thailand, det var första gången vi åkte dit. Sedan dess har vi varit i Thailand varje vinter och utökat tiden till 6 månader. Vi kallar det för vinterförvaring.

Till april 2013 hyrde vi ett hus i Baan Thai Village 2, ca 6 km väster om Hua Hin


Vi flyttat sedan till ett litet radhus i Baan Bon Dorn ( husen på höjden ) som ligger ca 600m från Takiabstranden, dvs gångavstånd. Huset består av 2 rum och thaikök. Vi hyrd det hela året så nu kunde vi vara där när vi vill och hur länge vi önskar.


Vi har tillsammans med 2 andra par gjort resor till alla länder som gränsar till Thailand samt Filipinerna.


För några år sedan sa Staffans läkare att han måste utöka sin motion därför började vi att spela golf. Golf och båtliv går inte riktigt ihop. Våren 2015 sålde vi båten som fick Riga som ny hemmahamn.

Under tiden vi är hemma i Östhammar spelar boule.


Under tiden vi var i Thailand spelar vi golf två gånger i veckan på militärens golfbana i  Fort Thanarat. ( Dhanarat ) i Pranburi, ca 2 mil söder Hua Hin. Vi har varit på andra banor som

Black Mountain, Banyan, Sea Pines.


Vintermånaderna har vi under tiden 2007 till 2018 tillbringat i Hua Hin, Thailand. 

Under vintern 2018 har vi avvecklat vårt boende i Hua Hin.Några veckor efter hemkomsten från Thailand 2018 tog vi en charterresa till Algarve, Portugal för att leta en bostad att hyra på vintrarna. Anledningen var att vi började tycka att det var för varmt i Thailand. Vi hittade en lägenhet i en liten stad som heter Alvor som vi nu hyr 5 månader varje år. ( 2018 - 2020 )

I höst 2020 åker vi inte ner pga Coronan. Det blir första gången på 12 år som vi firar jul i Sverige.Vi är intresserade av:  • Boule, spelar med SPF Rospiggen och har tidigare spelat i Thailand.


  • Vi har funnit ett gäng att spela boule med i Alvor, Portugal bestående av många trevliga personer med olika nationaliteter


  • Resor  

         September 2019 åkte vi Hurtigruten från Kirkenäs till Bergen. Vacker och intressant               resa.